新闻是有分量的

高白空间设计丨AD GIN STUDIO高端影棚

2019-06-12 19:33栏目:创业

AD GIN STUDIO是GB SPACE(高白空间设计事务所) 设计的一家高端影棚项目,位于北京市朝阳区金盏镇金盏南路金星祈园K2座。项目总面积360平米,空间由VIP区域和影棚区域两部分组成,其中VIP区域约160平米,主要包含吧台区域、会议室及两个VIP接待室,影棚面积280平米。

AD GIN STUDIO is a high-end photography studio designed by GB SPACE. This project is located at block K2 JinXingQiYuan in Beijing. The total area of the project is 360 square meters. The space consists of two parts: VIP area and studio area. The VIP area is about 160 square meters, including bar area, conference area and two VIP reception rooms. The studio area is 280 square meters.

设计灵感来自于拍摄手法中画中画的构图手法,设计师尝试在有限空间内创造多层次的视觉效果,通过层叠错落的的空间记录人和故事,空间既彼此独立又有视线上的联系,使人游走在空间中能够有更多情景感受。八米六的净高空间为设计师提供了一个良好的条件,设计师在空间中设计了两个错层分别安置 了两个VIP接待室,通过高度区分了公共区域和私密区域两种功能需求,并由楼梯作为每个空间的沟通路径,增强了空间的层次感,使立面效果更佳丰富。

The inspiration comes from the photography composition technique of framing within a frame.Designers seek to create multi-level visual effects in a limited space, recording people and stories in the scattered stacking spaces.These independent spaces are visually connected to each other so that people walking in the space will have more situational feelings.The clear height of 8.6 meters allows designers to fully develop their potential.The designers have designed two staggered layers for two VIP reception rooms, distinguishing the functional requirements of public area and private area by different heights.

▲概念插画(画中画)

空间中的大立面是设计师表达概念的重点打造区域,在聚碳酸酯透明墙板上开窗,利用材质的特性结合灯光设计,使空间呈现出了若隐若现的画中画效果。

In addition, by using stairs as the communication path of each space, the layering of the space is enhanced, and the facade effect is significant.The facade in the space is the key area for the designers to express the concept. The window is opened on the translucent polycarbonate wall panels , and the material is combined with the lighting design to make the space present a looming picture-in-picture effect.

空间选用金属、水泥漆、水磨石、灰色木为主要材质,墙面上设计了精工细作的造型元素,仿佛截取了画框一角,延伸画中画的设计语言,增加空间的层次感的同时也与粗糙的水泥漆形成显著的肌理对比。

The material of space is mainly consists of metal, cement paint, terrazzo and gray wood.Designed with exquisite workmanship on the wall, the designers seem to intercept the corner of the picture frame and extend the design language of the picture-in-picture.These design elements reinforce the layering of the space as well as making a significant texture contrast with coarse cement paint.

▲移动隔断

bt365体育在线投注 (http://www.zy-ace.com/a/chuangtoujie/chuangye/4741.html):高白空间设计丨AD GIN STUDIO高端影棚